NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

søndag 30. mai 2010

Montebellorittet ble byttet ut med teningshelg.

Denne helgen var det meningen å sykle Montebellorittet, men planene ble gjort om. Onsdag og Torsdag var jeg med på fabrikkåpning til Elverhøy Aluminium og glass as. Her skulle jeg arrangere sykkelritt for de små. Dette var veldig gøy men det tok litt tid som gjorde at jeg rett og slett ikke følte for å sykle Montebellorittet. Hadde verken lyst eller følte meg noe på hugget så da ble det en fin treningshelg isteden.

Igår (lørdag) syklet jeg sammen med 5 andre en fin langtur om lunner-maura-hjem. Når vi dro så det veldig bra ut, men ca halvveis begynte det å regne og da var det bare å sykle hjem i regnvær. En fin tur på ca 4 timer. Her er GPS/computer filen Langtur by olechrfagerli at Garmin Connect - Detaljer

Idag søndag dro jeg ut klokka 9 sammen med team foss sport. Det ble en fin og rolig tur på rett over 3,5 time i bra vær.

Nå fremover blir det mye trening i 2 uker for å få opp formen til NM i trondheim.

lørdag 29. mai 2010

Kosthold frem mot Raumerrittet!

Hva skal man spise mot et ritt som Raumerrittet? Det er som det meste vanskelig å si hva som er best for DEG. Men jeg kan si hva jeg har tro på og hva jeg gjør.

Væske:

Væske er viktig uansett hva slags kosthold man har. Et tips er å huske og drikke HELE uken. Start dagen med et stort glass vann. Det er alltid en bra start på dagen uansett ritt eller ei. Drikk deretter jevnt igjennom hele dagen fra mandag av. Da gjerne 3-5 liter fordelt utover dagen. På øktene du sykler denne uken skal du drikke 0,5 liter pr timer for å hindre at man "bruker" for mye av væske lagrene. Det er meldt varmt til helgen og jeg har god erfaring med å drikke Ringer+ i et par dager før. Det er rikignok en syk pris på det, men jeg syntes det funker.

Mat:

Jeg har trua på og ikke gjøre så mye fra eller til. Det jeg derimot har trua på er å være litt mere bevist dagene før. Med en gang man tenker bevist på kosthold så blir det gjerne bedre. Spis bra middager med karbo, protein og fett. Alt skal til for å få kroppen til og funke. Legg gjerne inn et ekstra måltid hver dag siste uken med ekstra Karbo. Trenger ikke gjøre det så avansert. Feks kok deg pasta og klin på litt pesto. Smack smack så får du i deg litt mere karbo.

Spis deg opp dagene før i uken og ikke siste dagen. Siste dagen spiser du vanlig slik at du ikke er så tung i kroppen på rittdagen.

For å ta en ganske vanlig dag for meg er ca slik:

Frokost: Harbalife Formula 1 shake.
Under trening: Windose bar, Herbalife Protein bar.
Etter trening: Herbalife Shake.
Lunsj: Salat med kylling.
Middag: Diverse middagsretter (wok, Kylling, fullkornspasta osv,)
Iløpet av dagen: Blir ofte at jeg får i meg en del nøtter. ikke hver dag men ganske ofte.

Prøver å være bevist på hva jeg får i meg uten å bli "gal". Men sånne små grep som fullkorn pasta istedenfor vanlig pasta. Skikkelig Juice istedenfor billig juice osv. Minst mulig sukker, sjokolade og andre søtsaker.

tirsdag 25. mai 2010

Trening frem mot Raumerrittet!

Jeg skal her prøve å gi noen tips om hvordan man kan trene frem mot Raumerrittet. Nå er det alltid vanskelig å gi generelle tips, særlig så tidelig på sesongen da folk har trent veldig forskjellig.

Alt 1: Du har syklet mye og Raumerrittet er et hovedmål

Alt 2: Du har ikke syklet så mye enda i år å tar det som en fin gjennomkjøring mot andre ritt i år.

Alt 3: Du er ikke i så god form og skal komme deg igjennom.

Alternativ 1 fra onsdag (1,5 uke til ritt):

Du har syklet mye og det er ikke så mye du får gjort egentlig med så kort tid igjen. Så det gjelder å lokke frem formen. Dette er et eksempel.

Ut denne uken trener du som normalt. Skal du ikke kjøre ritt i helgen så er det bra med en Intervall økt på Onsdag, 1-2 timer rolig torsdag, fri fredag, langtur lørdag (feks raumerrittet) og 2 timer helt rolig søndag. Da gjerne med høy frekvens.

Siste uken tar du fri mandag, 1 time rolig tirsdag, intervaller onsdag (sone 3 under terskel), fri torsdag og 1 time lett sykling med noen korte drag/spurter på fredagen. Lørdag er det BÆNGING i løypa!!!.

Alternativ 2 fra onsdag (1,5 uke igjen til rittet):

Siden du ikke har syklet så mye å tar det som en gjennomkjøring så trener du helt normalt denne uken. Da gjerne langturer i helgen. Tren så som vanlig helt til torsdag. Ta fri torsdagen og 1 time lett med vekkedrag på fredag.

Alternativ 3 fra onsdag (1,5 uke igjen til rittet):

Skal du bare komme igjennom å ikke trener så mye. Så IKKE start med det nå. Kjør som du pleier og ikke prøv noe nytt nå. Har du ikke trent så mye enda så er det ingen plan og krampe trene så du ikke har overskudd heller før rittet.

mandag 24. mai 2010

Raumertips. Hva skal man ha med seg?

Disse tipsene har jeg skrevet på raumerritt bloggen før, men tar de med på bloggen min i år. Vil komme flere tips mot Raumerrittet:

Hva er det man bør ha med seg på et ritt som Raummerrittet" er det en del som lurer på når man er rundt. Dette varierer selvsagt veldig fra utøver til utøver. Er mange som nesten ikke har med seg noen ting. Men selv er det enkelte ting jeg har med meg på maraton ritt.

Næring:
Man bør selvsagt ha med seg drikke. Dette er noe alle skjønner. Og de fleste har bare 2 flaskestativer på sykkelen. Dette vil være litt lite så man bør også ta med seg glass fra drikkestasjonen. For dere som ikke har noen resultatmål, vil det lønne seg å stoppe på en stasjon og fylle flaskene særlig hvis det blir så varmt som i fjor. Men hva skal man ha på flaskene. Er det varmt bruker jeg bare en svak sportsdrikk (0.5- 1 skje pr 500ml) som jeg blander i Farris som kullsyra er uta av. Man får nå også noe som heter Ringer. Jeg bruker dette for å få i meg salter.

Noe ikke alle tenker på er Gel og barer. Mange tar 1 Gel under et ritt på 3-4 timer. Dette er alt for lite. Selv tar jeg ca 8 gel på et ritt som Raumern. Jeg starter med den første allerede før start. Og fyller opp hele tiden underveis. Dette for å ikke gå tom for karbohydrater. Man kan også bruke barer men jeg syntes det er vanskelig og tygge når jeg sykler. Men uansett så prøv det på trening. Mange gel uten å teste det først vil mest sannsynlig få magen til og løpe løpsk. Nå i år har det kommet en ny gel som er bassert på honning. Denne er bedre for magen og man holder lengre enn med tidligere gel. Tipper det er nok med ca 1 i timen. Windose som prouktet heter får du i mange av de større sykkelbutikkene.

Verktøy:
Slange er et must. Man må alltid ha med seg en eller 2 slanger. For å ikke fylle opp lommene på trøya helt teip gjerne den enne på feks styrestem eller setepinne. Samtidig må man ha med luft. I form av pumpe eller helst CO2 patroner. Er du ny på patroner så prøv det ut først. En annen ting du må huske på er at du må ha 24 grams patron og ikke 16 gram. 16 gram vil ikke fylle dekket skikkelig i de fleste tilfeller.

Man bør også ha med seg et lite umbrako sett og kjedekutter. Dette i tilfelle noe løsner eller kjede rykker. Teip gjerne fast en kjedelås på kjedekutteren så du har den hvis du trenger den.

Av andre ting som er lurt er det et girøre. Klart ryker girøre så tar det litt tid å bytte det. Men du kommer deg inn samtidig som det ikke tar noe plass eller veier noe. Siste ting jeg har med meg er en liten fllik av plastikk på ca 5x10 cm. Hvis du da får et skikkelig rift i dekket kan du legge denne på innsiden av riftet så slangen ikke tyter ut.

lørdag 22. mai 2010

Terrengsykkelrittet, endelig bra bein!

Idag gikk mitt store vår mål av stabelen. Ikke fordi det er størst, best mediadekning, men fordi skal man kjøre bra her må man være en komplett terrengsyklist slik jeg ser det. Man må være god teknisk, god i bakker, god til å presse seg selv (er jo nesten tempo da det blir spredd). Det inneholder alt et terrengsritt skal innholde.

Det er få løyper jeg føler passer meg bedre her hjemme enn denne, det er liksom et rundbane ritt i LANG utgave. Jeg har følt meg bra siste uken så jeg var faktisk ganske så sikker på at jeg skulle kjempe om seieren idag, alt annet hadde vært et nederlag. På forhånd fryktet jeg Håkon, Manengen og Kjøren mest. Enkelt og greit fordi at de sykler bra teknisk og sjelden gjør noe feil.

Planen min var egentlig grei, rolig til 1.terrengparti så Bænge på. I håp om å bli alene evnt sammen med Lars Ragnar eller Håkon. Da dette er veldig gode kamerater av meg så syntes jeg det er stas å sykle sammen med disse. Jeg var først inn i terrengpartiet og det gikk ikke mange 100 meterne før jeg hørte fra Lars Ragnar "vi er alene". Jeg tenkte "faen det er jo ikke mulig, vi har jo akkurat startet". Men alene var vi. Jeg seig sakte men sikkert ifra Lars Ragnar og Ola Kjøren tok over andre plassen. Vi 3 lå så med javn tidsavstand hele første runden.

Ut på andre runden ga jeg gass opp til toppen og økte luka men Ola og Lars tok innpå meg etterpå igjen. Så når det var igjen 10 km så var jeg og Lars Ragnar sammen med Ola 30 sek bak. Når vi kom på grusen ved skullerud så må jeg innrømme at jeg skjønte seieren kom til å gå til Lars Ragnar. Er ingen her hjemme som kjører fra han på grus i et maraton ritt. Enkelt og greit der er han rå. Som tenkt slik ble det, siste kneika opp mot mål støta han og jeg klarte ikke følge.

Men må le litt. En viss lagleder gikk ut på Terrengsykkel.no og mente at Lars Ragnar ikke var teknisk god eller en av norges beste maraton syklister. Nå har han vunnet 2 av 2 N-cup maraton i det mest tekniske løypene så føler jeg har mine ord i behold at han er en av de råeste maraton syklistene her hjemme..

Dagen idag er jeg enkelt og greit kjempe fornøyd med. Endelig fungerte kroppen og en andre plass idag var som en seier når ting gikk så bra underveis. At noen er sterkere må man tåle, sånn er det bare.. Ikke gikk jeg på noe smell det var bare at Lars Kjørte bedre. Dobbel Scott Spark RC gjør heller ikke noe. :-)

Tilslutt må jeg si at vi 3 første har kjørt veldig bra idag. Jeg , Ola og Lars har så å si ikke kjørt sammen i hele dag. Vi har ligget en og en. Altså nesten 3 timer med tempo så skiller det 45 sekunder. Det er lite på en sånn løype særlig når det da er nesten 11 min til 4 og nesten 21 min til 5 plass..

Nå er rødvinen inntatt og senga skal finnes...

Takk for en bra dag i østmarka og takk til alle som heiet..

fredag 21. mai 2010

Klar for BÆNGING!!!!

Da er det dagen før Terrengsykkelrittet, vårens store mål. Hvartfall det som var hovedmålet førs sesongen startet. Så får vi se hvordan det går, er veldig spent.. Siste uken føler jeg tingene har løsnet litt. Særlig intervallene på onsdag var av det oppløftende slaget. Men trening er trening og ritt er ritt....

TS rittet er kanskje det hardeste rittet hele sesongen og det maraton rittet som passer meg best her hjemme. Jeg vet at jeg er av de beste i slikt terreng, men man må til mål. Så satser på en bra dag og ikke noe teknisk imorgen, da skal det bli vanskelig å ta meg. Jeg vil nesten si umulig ;-)

Ellers venter Eidsvoll rittet på søndag.


God helg.

onsdag 19. mai 2010

Årets første intervaller i Haukåsen.

Haukåsen også kalt branntårnet er en vekjent test bakke for mange rundt oslo området. Bakken ligger ved mariholtet og er ca 2,5 km oppover. Før Birken er det så mange som sykler her at det er kø.

Idag var det ikke kø men det var ganske mange opp og ned bakken. Jeg var der sammen med en gjeng fra Frøy jeg trener for å kjøre intervaller. Jeg følte kanksje ikke beina var helt supre, men det var kanskje ikke så rart da jeg hadde 2,5 time før idag også. I hvertfall kjørte jeg 4 drag på under 7 min uten at jeg var helt i kjellern. Så trur faktisk jeg er god for under 6.20 pr dags dato på et maks drag.

1. drag: 6.38 min, snitt puls 165, snitt watt 434

2. drag: 6.40 min, snitt puls 168, snitt watt 422

3. drag: 6.57 min, snitt puls 168, snitt watt 401 (dårlig intervall da jeg tenkte på andre ting og ikke var spes fokusert)

4. drag: 6.41 min, snitt puls 171, snitt watt 421 (sjerpet meg. Åpnet dårlig men ga gass på slutten.

Her er wattfilen for de som syntes slikt er spennede.



Intervaller i Haukåsen. 4 stk by olechrfagerli at Garmin Connect - Detaljer

tirsdag 18. mai 2010

Fagerlimtb/Elverhøy aluminum og glass flasker!!!



Da har flaskene mine kommet!!! Sponsoren min Elverhøy Aluminium og glass as og jeg har laget sykkelflasker. Er veldig fornøyd med hvordan de ble. Jeg skal bruke de samt at de skal gis ut til de som har lyst på/gjort seg fortjent til det. ;-)

Flaskene er av beste kvalitet og det er Specialized som lager flaskene.. Så trenger du en flaske å ser meg på ritt så skal du ikke se bortifra at du kan få en.


mandag 17. mai 2010

17 mai!. Is kaker og brus..




Da er dagen over og jeg har hatt en bra feiring. Vel mye mat dessverre så imorgen skal det slankes!!! :-) Ble rikitg nok en liten tur idag også, men kun for å røre litt på beina.

Det nærmer seg nå det jeg satt som hovedmålet vårsesongen i år, Terrengsykkelrittet. Nå har jo dessverre sesongen hitil blitt annerledes enn hva som var planen. Skader, askeskyer og sykdom har gjort vårsesongen ganske dårlig. Føler meg egentlig ikke noe topp enda. Så jeg er spent på rittet til helgen, det kommer til å avgjøre hva jeg legger opp videre av ritt. Selv om jeg ikke føler meg helt topp så går jeg selvsagt for seier. Står man på start å ikke har trua så er det hvertfall ingen andre som har det.

Ellers så kjørte Karl Henrik på Raumerrytter veldig bra i Østfold 3 dagers i helgen. Særlig 4 plassen i tempo og selvsagt seieren i fellesstarten var veldig bra. Blir gøy å følge med Kalle utover i sesongen..

søndag 16. mai 2010

En uke hos leger!! Helgøytråkket


Denne uken startet med at jeg var drit lei etter nok en møkka helg på sykkelen forgje helg. Legetimer ble bestillt og jeg bestemte meg å ta alle ritt frem til NM litt på sparket hvis jeg følte meg bra. Så denne uken har jeg vært på Aleris, Oslo Øre nese hals samt hos homopat Bjørn Breen på Hønefoss. Så får vi se om noen finner ut noe.

Så denne uken bestemte jeg meg bare for å kose meg i terrenget. Så da ble det trening i yndlingsløypa mi, Terrengsykkelrittet løypa. Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag ble økta tilbringet i løypa. Er ufatelig deilig å sykle teknisk når man er litt lei. Da går tiden fort samt at man får tatt i ganske så bra. Særlig økta på fredag ble ganske hard. Kjørte da først en ganske rolig runde rundt løypa med start mariholltet. Når vi hadde kjørt en runde så kjørte jeg de 2 første terrengpartiene en gang til.... Det jeg dreit meg ut på var at jeg hadde bare vann, en bar samt at jeg ga litt gass på "2" runden. Plutselig gikk jeg skikkelig sukker tom. Var helt fryktelig å komme seg til mariholtet igjen. Men det ble en helt konge økt på 3,5 time.

På lørdagen hadde jeg fått meg at det skulle være et ganske morsomt ritt i Brumundal. Skulle kjøre intervaller uansett så kunne like godt slenge meg med. Men nå innrømme at jeg ikke hadde helt trua på noe stor ritt når det var flere av de bedre maraton rytterne her hjemme. Blant annet Bjørnstad, Norgesmester 2009. Nå skal det sies at når vi står på start så har ikke Bjørnstad barbert beina!!!! Norgesmester og ubarberte bein!! Må innrømme at jeg tenkte at ikke faen om jeg skal bli slått av en med ubarberte bein.. ;-)

Starten gikk og jeg merket med en gang at det gikk ganske sakte i det tekniske. Så la meg foran før neste terrengparti og bare sklei avgårde fra de andre. Tipper vi da hadde kjørt i ca 10 min. 2 minutter fikk jeg så fort som jeg aldri har fått de før. Så da var det bare å sykle kontrollert oppover og bænge på teknisk. Selv om jeg var skikkelig sliten før start så merket jeg at syklingen i Terrengsykkelritt løypa denne uka har gjort underverker teknisk. Til tider på rittet så fløyt det noe så sykt bra...

1 Fageli,Ole Christian Raumerrytter 2:17:57
2 Bjørnstad,Tor Halvor Proteinfabrikken-Ktm 2:22:34
3 Nordengen,Karl Erik Brumunddal SK 2:23:11
4 Fuglerud,Tor-Atle Rgsk 2:23:43
5 Karlsen,Kjell NOTEAM 2:28:48

Helgøytråkket er noe dere må være på neste år. Morsomme stier alle kan sykle, bra arrangert, hyggelige folk. Alt var egentlig bra. Supert ritt..

Terrengsykkelrittet guide!

Nå vet vi ikke helt hvordan været blir enda men det er meldt bra vær siste uken så vil det bli kjempe fint. For å starte litt med løypa:

TS er det mest tekniske rittet her hjemme, en av de helt få hvor det tekniske avgjør til stor grad. Løypa starter med noen km oppover på grus. Når man er inne i første parti så er det bare å finne sin egen rytme. Mitt tips til de som skal kjøre er å varme opp SYKT godt. Slik at du er klar fra start og kan bænge på opp til første stiparti. For her blir det kø. Jo lengre foran du er jo bedre er det. Når et felt strekker seg i såpass lange terrengpartier blir det minutter ut av det fort. Så kom deg opp til første stiparti som om du har stjelt sykkelen for så og finne sitt tempo.

Gruspartiene mellom 1.-2 og 3 stiparti bruker du til å drikke og få i deg næring. Dette vil du til de grader trenge. Kjør javnt men ikke overdriv slik at du er sliten når du kommer inn i terrenget. Sliten i terreng=dårlig fart=mye feil. Dette er ikke Birken her gjelder det å kjøre sikkert, fort uten masse feil og tull i terrenget. Grusen fra skullerud til målområde finner du deg en javn fart.

Utstyr:
Har du fulldempa så kjører du på denne så sant den ikke er håpløst tung. Vet ikke om mange ritt hvor fulldempa er mere riktig. Ellers kan det være lurt å kjøre på hjul som tåler litt slik at man kan kjøre lite luft uten at felgene tar kvelden når du slår igjennom. Slår du ikke igjennom iløpet av rittet mener jeg du har for mye luft.

Dekk:
Alltid det store spm før ritt. Når folk klarer å stresse seg opp ang dekk til Birken hvor man egentlig kan kjøre alt så skjønner jeg godt at man stresser før TS. Det man skal huske ang dekk til TS er:
-mye røtter og stein. Lett for gjennomslag. Så ha bra volum
-det er ikke grusen det blir avgjort. Kanskje om en plass eller to men ikke tiden din.
-Det er MYE myrhull før svaberg o.l. så selv om det er tørt vil det bli litt glatt.
-Der det er værst å komme frem vil det bli løping.

Slik jeg ser på det vill jeg valgt et skikkelig dekk som sitter godt og du er trygg på. Da vil du kjøre bedre, gjøre mindre feil med andre ord sykle fortere teknisk. Hjelper ikke å ha et dekk som triller super godt på grus hvis du taper 1 min i hvert terrengparti fordi du må gå, ut med pedal osv. Greit 1 min hørtes ganske mye ut, men det er det ikke. For hver gang du må av å gå, kjører ut, ut med pedalen taper du sekunder. Når dette blir lagt sammen over et så langt ritt som TS så blir det minutter. Så kan du ta en test hvor mye et lett rullende dekk kontra et litt grovere dekk på grus. Du skal sykle mange km før det blir minutter ut av det.

Samtidig må man ikke glemme at terrengdekk er faktisk laget for å sykle teknisk. Ritt dekk som vi her hjemme bruker til Birken er faktisk laget for teknisk rundbane/maraton i world cup. Og det mange bruker til sti her hjemme er nærmere downhill dekk. Så ikke overdriv..

Dekk ved vått. Slik det er NÅ vill ejg kjørt med et dekk som har myk gummi, sitter bra på sleipe røtter og ikke pakker seg så mye. Nå kjenner ikke jeg til alle dekk typer, men i utgangspunktet ville jeg da brukt dekk som feks Maxxis ADvatage, Mountain king o.l. Greit det ruller ikke så godt, men du vil kunne sykle mye bedre i det tekniske. Sliter du med punkteringer kjør tubless dekk hvertfall bak.

Dekk ved tørt. Da kan man bruke de fleste ritt allround dekk. Gjerne med bra volum. Blir det tørt vil farten bli høyere og det er deilig med den komforten ett større dekk gir. Samt at man kan kjøre mindre luft. Men selv om det blir tørt vil svaberg og røtter mange steder bli glate siden det er myrhull her og der. Dekk jeg trur kan være bra da er Maxxis crossmark, Continental Race king 2.2., Specilaized fast track, Kenda Karma

For egen del blir det Tufo pariser dekk. Det har jeg god erfaring med da man kan kjøre veldig lite luft samt at de sitter godt. men de fleste har jo ikke pariser felg. Så da er det alt. over jeg ville ha valgt.


Har dere ikke kjørt løypa så ta dere en tur siste uken nå, det vil lønne seg VELDIG. Lykke til å husk og spise samt drikke mye under rittet. For "hammern" kommer det er bare snakk om når...

torsdag 13. mai 2010

Terrengsykkelrittet gjennomkjøring.

Idag var det felles gjennomkjøring av ritt løypa og for en gjeng som møte opp selv om været ikke var allverdens vær. Nå er vel folk blitt vant til ræva vær da det stort sett ikke er noe annet..

For dere som ikke har syklet løypa de siste dagene/i år kan jeg melde opp vått og mye glatte røtter/svaberg. Så blir det mye regn frem mot rittet nå så kommer det til å bli tungt og teknisk. Nå skal det sises at det tørker fort opp i østmarka hvis temperaturen stiger litt samt det slutter å regne.

Så vi får se til uka hvordan det blir. Men pr dags dato er det dekk med mye kontaktflate samt myk gummi som gjelder. Gjerne litt grovt mønster.

tirsdag 11. mai 2010

Gjennomkjøring Terrengsykkelritt løypa!

For de som skal sykle terrengsykkelrittet eller bare ønsker en fin tur sammen med andre så arrangerer Terrengsykkelrittet felles gjennomkjøring. Sakset fra www.terrengsykkelrittet.no:

Husk felles gjennomkjøring på torsdag 13.mai kl 11!

Sammen med Sport 1 Superstore Hasle arrangerer vi felles gjennomkjøring av rittraseen, torsdag 13. mai (Kristi Himmelfartsdag). Oppmøte på Haraløkka kl. 11, hvor du kan henge deg på den gruppa som passer best

Vi har alliert oss med hyggelige og dyktige gruppeledere, som guider deg gjennom løypa i det tempoet du selv synes passer. Oppmøte er ved klubbhuset på Haraløkka Idrettsanlegg torsdag 13. mai kl 11:00. Her møter du likesinnede og hyggelige syklister, både de som har syklet traseen mange ganger tidligere og de som knapt nok har sett Østmarka. Våre hyggelige gruppeledere tar deg rundt traseen i det tempoet som du selv føler for, og det blir mange stopp underveis for å studere og trene nærmere på tekniske crux.

Guider (med forbehold om endringer):
Lars Ragnar Manengen (rask gruppe)
Ole Christian Fagerli (rask gruppe)
Greg Saw (rask gruppe)
Aslak Mørstad (sportstempo med teknisk veiledning)
Øyvind Aas (sportstempo med teknisk veiledning)
Anne-Mai Ballangrud (jentegruppe - livsnytertempo)
Bjørn Ballangrud (livsnytertempo)
Are Tallaksrud (sofaslitertempo)

Vel møtt!

mandag 10. mai 2010

Sporvalg!

Sporvalg er i et rundbane ritt ofte mange sekunder på runden. Dette tenker ikke så mange på, de bare kjører i det samme sporet runde etter runde... Selv har jeg blitt lært opp til det igjennom motocrossen jeg drev med i 10 år. Der var sporvalg alfa og omega. Både for å komme forbi samt og spare krefter. Det er ikke like viktig i terrengsykling, men man kan faktisk spare masse.

Jeg snakker ikke her om i grusritt som dere sikkert skjønner, men i mere tekniske ritt. Skal du kjøre et rundbane ritt feks er det mye å spare på og ha syklet og gjerne ha gått løypa på forhånd. Da med et blikk for å se etter andre spor en det som alle kjører i; er det kanter å kjøre på, er det noen "snarveier", steder det er mindre vått, lettere å komme opp osv osv. Et lite tips noen ganger er å sykle/gå løypa motsatt vei. Man vil da faktisk i mange tilfeller finne spor man ikke har tenkt over.

Når det er glatt har man spesiellt mye å hente på dette. Mange bare bænger på som igjen for mange fører til mange små feil på runden. For hver gang man da må ut av pedalen, sparke seg videre, inn i pedalen og så sykle videre. Dette tar sekunder hver gang som fører til at man bruker mere krefter/blir mere stresset/blir fortere sliten enn de som sykler javnt uten å gjøre feil. Det er den som sykler fortest pr runde som vinner ikke den som sykler fortest opp den bakken eller ned.

lørdag 8. mai 2010

Norges cup Halden.

Alt var klart for et bra ritt. Bra løype, bra område, bra utstyr, best klær, men ræva kropp..

Siste uken har jeg igjen hatt problemer med halsen noe som stoppet meg i rittet idag. Kort fortalt fungerer ikke kropp og luftveier. Er rimelig lei dette. Har vært hos lege før, men nå skal alt sjekkes igjen og naturmedisin skal prøves. For slik det er nå funker det ikke å drive med sykling. Blir alt for ujavnt med trening og til tider dårlige ritt.

Så nå er vår sesongen "avlyst". Jeg må finne ut av dette og bare få dampen igjen i beina.

fredag 7. mai 2010

Norges cup helg!

Da er det klart for N-cup helg igjen. Dessverre har jeg vært dårlig i halsen de siste dagene og ikke blitt noe bedre idag. Men jeg stiller på start å tar det derfra. Imorgen er det Halden og søndag Horten.

Idag fikk jeg noe jeg har ventet på LENGE.... Portabel "høytrykkspyler" som går på 12volt og har batteri. Det som er kjekt med den er at man da kan ha den med på ritt/trening å blåse av det værste etter man har syklet. Foreløpig ser det veldig bra ut. Det er ikke noe veldig høyt trykk, men hardt nok til lett vask når møkka er fersk.. Jeg kjøpte den på chainreactioncycles.com for ca 1100 kroner.

Mobi V-17 Portable Pressure Washer:

onsdag 5. mai 2010

Intervaller i Løypa mi..

Har nå laget treningsløypa mi enda hardere og idag var det klart for hard økt. Kjørte idag 8 runder annenhver runde hardt. Løypa er ganske trang med mye svinger og 8-9 skikkelige kneiker oppover. Opp disse er det full gass. Jeg kjørte idag med watt måler for første gang på terreng idag. Og som jeg trudde er det veldig mye opp og ned i watt. se:

Intervaller i Riis Bikepark by olechrfagerli at Garmin Connect - Detaljer

Program fremover..

Her er mitt rittprogram neste ukene.

8.mai: N-cup Halden
9.mai: N-cup/UCI Horten
13.-16.mai: Etappe ritt Terreng UCI ritt Italia
22. mai: Terrengsykkelrittet N-cup Maraton
23. mai: Landvei Ranking ritt Eidsvoll
26. mai: Nissan cup
29.-30. mai: UCI sveits/england?

tirsdag 4. mai 2010

Raumerritt kveld på sport1 Hasle!!

Møtt opp å få gode tilbud. Jeg skal også være der å hjelpe til hvis du trenger noen tips om utstyr eller trening...

Stive bein!!! Ny sittestilling.

Det er ikke å legge skjul på at jeg var ganske skuffet over 6 plassen på maraton rittet i helgen. Det er ganske greit ikke bra nok. Det som er mest frustrerende er at jeg var med i tet gruppa og stivnet om jeg aldri har gjort før. Kroppen var helt totalt stiv. Det samme skjedde til en hvis grad på Norges cup Landvei forgje helg.

Hva er så feil? Det vet jeg ikke enda, men jeg føler meg ganske så grei på trening og korte intervaller men når det blir lengre og gass så stivner jeg. Så idag så var det sittestillingen som skulle sjekkes. Jeg vet at jeg ikke har sitti likt på de nye syklene som jeg gjorde ifjor da geometri, størelser osv er helt forskjellig.

Da jeg begynte å sykle på DBS var jeg hos Foss sport på strømmen for 3D tillpassing så det samme gjorde jeg idag da de hadde målene mine osv fra sist. Jeg regnet med at det skulle gjøres en forandring men ikke så mye som det ble. Det vi endte opp med var ca 1,5 cm høyere sete, 1 cm lengre stem og ikke minst sete 4 cm lengre bakover!! Når man gjorde så store forandringer så skulle man tru at det føltes helt kokko! Noe det ikke gjør. Jeg kjenner det er annerledes, men jeg kjenner også at jeg får med meg opptrekket mye bedre. Jeg har hatt problemer med å få til et skikkelig opptrekk så langt i sesongen.

Sliter du med sittestilling vil jeg anbefale å gjøre en sjekk. Se Foss sport

mandag 3. mai 2010

Fulldemper? Eller ikke?


Jeg har nå syklet litt på fulldemperen jeg bruker i år en Scott Spark RC. Jeg har hatt lyst på fulldemper i flere år nå og har nå fått prøvd det ut litt.

Det første som slo meg når jeg syklet den var hvor stiv den var når den er helt låst samt at man føler det går sakte når den er åpen. Men det siste er en følelse man får men det stemmer ikke helt med realiteten. Selv om man føler det går sakte så gjør det faktisk ikke det.

Første rittet jeg brukte den i var Giant cup på torsdag. Dette var i en teknisk løype med korte klatringer, røtter og stein. I en slik løype kjørte jeg med demperen åpen rundt hele og det ga en helt utrolig følelse. Igjen føler man at det ikke går så fort, men man merker det på svinger sov at det går ganske så fort. Man sitter nede og så bare sklir det over hindringer.

I mitt andre ritt på sykkelen var i helgen. Lillesand MTB. Her fikk jeg testet den enda bedre da det var bedre folk med. Der jeg rykket fra de andre var på et jorde som var veldig ruglete. Her kunne jeg bare banke på mens de andre satt å hoppet. Med en gang man kom på asfalt grus var det bare å trykke på knappen så var det stivt. Dette er utvilsomt min nye rundbane sykling.

Så skal man ha 1 sykkel ville jeg uten tvil valgt fulldemper. I hvertfall hvis jeg skulle lagt ned en del penger i sykkel. For man er avhengig av å bruke litt penger på den så den ikke blir for tung..

søndag 2. mai 2010

Helg på Sørlandet......

Å i Heiane:
Dette rittet gikk bra i 2 timer for min del men da stoppet det totalt opp. Fryktet det litt på forhånd da jeg ikke har følt meg i så veldig slag det siste. Etter ca 1 mil kom vi avgårde 9 stykker som egentlig syklet ganske sakte sammen da ingen vil ta noe ansvar. Jeg var ikke keen på å dra noe i hverfall da baker gutta hadde 4 stykker av 9. Så inn i noen myrområder ble det satt fart og ut kom jeg, Austad, Manengen og Torgersen sammen. Det ble så kjørt javnt til vi kom inn den lengste stigingen i teknisk terreng. Her fikk jeg så sykt hammern at jeg var i tvil om at jeg skulle komme til mål..

Jeg syklet så videre for å gjennomføre, men det viste seg at det var flere syklister som ikke var i stor form da det bare var Greg Saw og Nordskar som tok meg igjen. Ble nr 6. Ikke noe bra resultat men fikk et hardt ritt som også var planen for å komme i form etterhvert.

Løypa var TUNG, skikkelig tung. Den har fått veldig mye skryt på forhånd og jeg må innrømme at jeg trudde den skulle være enda mere teknisk. Det var mye grussykling her også, men mindre enn mange andre terrengsritt. Det som ikke var bra var merkingen. Når man i hvert eneste kryss må skikkelig se etter hvor man skal er det for dårlig merket. Er faktisk noe av det dårligere merket jeg har sett på et sykkelritt. Men løypa var hard og mye kule partier.

MTB Lillesand:
Ranking ritt som gikk utifra Lilesand sentrum og for en løype!! Dette var helt rått. Norgescup eller NM her hadde vært knall. Løypa var veldig hard til å være dagen etter Å i heiane.

For min del tok jeg spurtprisen på første runde, andre runden mistet jeg tetgruppa på 4 Bakeries og Austad. Beina var dårlige og jeg knota fælt. Men når vi kjørte ut på 3 runden tok jeg igjen gruppa og bestemte meg for å øke farta på de tekniske partiene. Da jeg syntes det var snitt til at flere av de sleit teknisk dagen før. Kjørte så på, jeg og Håkon fikk kjapt en luke som ble større. På siste runden kjørte jeg fra Håkon og vant.