NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 24. mai 2010

Raumertips. Hva skal man ha med seg?

Disse tipsene har jeg skrevet på raumerritt bloggen før, men tar de med på bloggen min i år. Vil komme flere tips mot Raumerrittet:

Hva er det man bør ha med seg på et ritt som Raummerrittet" er det en del som lurer på når man er rundt. Dette varierer selvsagt veldig fra utøver til utøver. Er mange som nesten ikke har med seg noen ting. Men selv er det enkelte ting jeg har med meg på maraton ritt.

Næring:
Man bør selvsagt ha med seg drikke. Dette er noe alle skjønner. Og de fleste har bare 2 flaskestativer på sykkelen. Dette vil være litt lite så man bør også ta med seg glass fra drikkestasjonen. For dere som ikke har noen resultatmål, vil det lønne seg å stoppe på en stasjon og fylle flaskene særlig hvis det blir så varmt som i fjor. Men hva skal man ha på flaskene. Er det varmt bruker jeg bare en svak sportsdrikk (0.5- 1 skje pr 500ml) som jeg blander i Farris som kullsyra er uta av. Man får nå også noe som heter Ringer. Jeg bruker dette for å få i meg salter.

Noe ikke alle tenker på er Gel og barer. Mange tar 1 Gel under et ritt på 3-4 timer. Dette er alt for lite. Selv tar jeg ca 8 gel på et ritt som Raumern. Jeg starter med den første allerede før start. Og fyller opp hele tiden underveis. Dette for å ikke gå tom for karbohydrater. Man kan også bruke barer men jeg syntes det er vanskelig og tygge når jeg sykler. Men uansett så prøv det på trening. Mange gel uten å teste det først vil mest sannsynlig få magen til og løpe løpsk. Nå i år har det kommet en ny gel som er bassert på honning. Denne er bedre for magen og man holder lengre enn med tidligere gel. Tipper det er nok med ca 1 i timen. Windose som prouktet heter får du i mange av de større sykkelbutikkene.

Verktøy:
Slange er et must. Man må alltid ha med seg en eller 2 slanger. For å ikke fylle opp lommene på trøya helt teip gjerne den enne på feks styrestem eller setepinne. Samtidig må man ha med luft. I form av pumpe eller helst CO2 patroner. Er du ny på patroner så prøv det ut først. En annen ting du må huske på er at du må ha 24 grams patron og ikke 16 gram. 16 gram vil ikke fylle dekket skikkelig i de fleste tilfeller.

Man bør også ha med seg et lite umbrako sett og kjedekutter. Dette i tilfelle noe løsner eller kjede rykker. Teip gjerne fast en kjedelås på kjedekutteren så du har den hvis du trenger den.

Av andre ting som er lurt er det et girøre. Klart ryker girøre så tar det litt tid å bytte det. Men du kommer deg inn samtidig som det ikke tar noe plass eller veier noe. Siste ting jeg har med meg er en liten fllik av plastikk på ca 5x10 cm. Hvis du da får et skikkelig rift i dekket kan du legge denne på innsiden av riftet så slangen ikke tyter ut.

2 kommentarer: