NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

tirsdag 25. mai 2010

Trening frem mot Raumerrittet!

Jeg skal her prøve å gi noen tips om hvordan man kan trene frem mot Raumerrittet. Nå er det alltid vanskelig å gi generelle tips, særlig så tidelig på sesongen da folk har trent veldig forskjellig.

Alt 1: Du har syklet mye og Raumerrittet er et hovedmål

Alt 2: Du har ikke syklet så mye enda i år å tar det som en fin gjennomkjøring mot andre ritt i år.

Alt 3: Du er ikke i så god form og skal komme deg igjennom.

Alternativ 1 fra onsdag (1,5 uke til ritt):

Du har syklet mye og det er ikke så mye du får gjort egentlig med så kort tid igjen. Så det gjelder å lokke frem formen. Dette er et eksempel.

Ut denne uken trener du som normalt. Skal du ikke kjøre ritt i helgen så er det bra med en Intervall økt på Onsdag, 1-2 timer rolig torsdag, fri fredag, langtur lørdag (feks raumerrittet) og 2 timer helt rolig søndag. Da gjerne med høy frekvens.

Siste uken tar du fri mandag, 1 time rolig tirsdag, intervaller onsdag (sone 3 under terskel), fri torsdag og 1 time lett sykling med noen korte drag/spurter på fredagen. Lørdag er det BÆNGING i løypa!!!.

Alternativ 2 fra onsdag (1,5 uke igjen til rittet):

Siden du ikke har syklet så mye å tar det som en gjennomkjøring så trener du helt normalt denne uken. Da gjerne langturer i helgen. Tren så som vanlig helt til torsdag. Ta fri torsdagen og 1 time lett med vekkedrag på fredag.

Alternativ 3 fra onsdag (1,5 uke igjen til rittet):

Skal du bare komme igjennom å ikke trener så mye. Så IKKE start med det nå. Kjør som du pleier og ikke prøv noe nytt nå. Har du ikke trent så mye enda så er det ingen plan og krampe trene så du ikke har overskudd heller før rittet.

2 kommentarer:

  1. Takk for tipsene :)

    Har du noen tips i forhold til kosthold nå og frem mot Raumer'n også...

    SvarSlett