NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

søndag 16. mai 2010

En uke hos leger!! Helgøytråkket


Denne uken startet med at jeg var drit lei etter nok en møkka helg på sykkelen forgje helg. Legetimer ble bestillt og jeg bestemte meg å ta alle ritt frem til NM litt på sparket hvis jeg følte meg bra. Så denne uken har jeg vært på Aleris, Oslo Øre nese hals samt hos homopat Bjørn Breen på Hønefoss. Så får vi se om noen finner ut noe.

Så denne uken bestemte jeg meg bare for å kose meg i terrenget. Så da ble det trening i yndlingsløypa mi, Terrengsykkelrittet løypa. Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag ble økta tilbringet i løypa. Er ufatelig deilig å sykle teknisk når man er litt lei. Da går tiden fort samt at man får tatt i ganske så bra. Særlig økta på fredag ble ganske hard. Kjørte da først en ganske rolig runde rundt løypa med start mariholltet. Når vi hadde kjørt en runde så kjørte jeg de 2 første terrengpartiene en gang til.... Det jeg dreit meg ut på var at jeg hadde bare vann, en bar samt at jeg ga litt gass på "2" runden. Plutselig gikk jeg skikkelig sukker tom. Var helt fryktelig å komme seg til mariholtet igjen. Men det ble en helt konge økt på 3,5 time.

På lørdagen hadde jeg fått meg at det skulle være et ganske morsomt ritt i Brumundal. Skulle kjøre intervaller uansett så kunne like godt slenge meg med. Men nå innrømme at jeg ikke hadde helt trua på noe stor ritt når det var flere av de bedre maraton rytterne her hjemme. Blant annet Bjørnstad, Norgesmester 2009. Nå skal det sies at når vi står på start så har ikke Bjørnstad barbert beina!!!! Norgesmester og ubarberte bein!! Må innrømme at jeg tenkte at ikke faen om jeg skal bli slått av en med ubarberte bein.. ;-)

Starten gikk og jeg merket med en gang at det gikk ganske sakte i det tekniske. Så la meg foran før neste terrengparti og bare sklei avgårde fra de andre. Tipper vi da hadde kjørt i ca 10 min. 2 minutter fikk jeg så fort som jeg aldri har fått de før. Så da var det bare å sykle kontrollert oppover og bænge på teknisk. Selv om jeg var skikkelig sliten før start så merket jeg at syklingen i Terrengsykkelritt løypa denne uka har gjort underverker teknisk. Til tider på rittet så fløyt det noe så sykt bra...

1 Fageli,Ole Christian Raumerrytter 2:17:57
2 Bjørnstad,Tor Halvor Proteinfabrikken-Ktm 2:22:34
3 Nordengen,Karl Erik Brumunddal SK 2:23:11
4 Fuglerud,Tor-Atle Rgsk 2:23:43
5 Karlsen,Kjell NOTEAM 2:28:48

Helgøytråkket er noe dere må være på neste år. Morsomme stier alle kan sykle, bra arrangert, hyggelige folk. Alt var egentlig bra. Supert ritt..

2 kommentarer:

 1. 2010-05-16
  Norsk sesongåpning for Tynsetingar
  Med ein kort og intensiv vårsesong har eg starta å sjå behovet for å komme i gang med konkurransane om eg skal rekke å komme i form før NM. Når eg då vart frisk frå husets forkjølelse og oppdaga Helgeøyatråkket bestemte eg meg fort for at her skulle eg stille. Svært artig var det også at startfeltet var knallbra, med mange spreke hardroxc og brummunddals-bein og ikkje minst Ole Kristian Fagerli. Sistnevnte var ca halvanna nummer for god for resten av oss, og i ei artig, småteknisk løype forsvant Fagerli fort, og det varte ikkje så lenge før sjølv sekundantane slutta å nevne kor langt me var bak. Eg fokuserte på å sykle eit kontrollert løp med stigning på slutten, og lykkes tåleg bra med det. Nordengen og Tor Atle Fuglerud og meg hadde to fine rundar saman før eg prøvde å mobilisere litt ekstra på slutten. Så veldig mykje å gi var det ikkje, så eg kjem til å trenge alle løpa framover, samt all restitusjon som er mellom dei:-)
  Ellers all honnør for ei nydelig løype. Dette er ein klart \"best of\" kandidat.
  Eg testa forøvrig ut karbonhjul frå carbomania på rittet. Veldig gode hjul, og karbonets vibrasjonsdempande og komfortable egenskapar er snadder i skogen. Også glimrande akselerasjon på desse hjula- Det ultimate birken og raumeritt-hjulsett!! Hjulsettet går no vidare til Greg for utprøving før Raumern..

  Vart ellers tipsa om å lese Ole Kristians blog, og måtte smile når han hetsa mine hårete bein. Så har eg heller ikkje sykla i shorts enno, og då eg var på Gran Canaria med dama , Emily og svigers sat eg faktisk klar med barberhøvelen ein kveld, men følte meg ikkje heilt varm nok i trøya til å skri til verket. Forøvrig masse gode tips å lese på Fagerlimtb så her skal eg følge med sjølv utover. Vel.. Terrengsykkelrittet neste. Dette blir nok i mest tekniske laget for min del, men satsar på at treninga og moroa blir verdt turen. Personlig kryssar eg fingrane for Fagerli etter helga, og når eg ein gong utpå sommaren stiller med nybarberte bein då er det alvor:-)

  Skrevet av: Tor Halvor

  SvarSlett
 2. He he. Regner med å se nybarberte bein i terrengsykkelrittet.. Du får komme bort før start så skal du få olje med brunfarge også!!!

  SvarSlett