NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 10. mai 2010

Sporvalg!

Sporvalg er i et rundbane ritt ofte mange sekunder på runden. Dette tenker ikke så mange på, de bare kjører i det samme sporet runde etter runde... Selv har jeg blitt lært opp til det igjennom motocrossen jeg drev med i 10 år. Der var sporvalg alfa og omega. Både for å komme forbi samt og spare krefter. Det er ikke like viktig i terrengsykling, men man kan faktisk spare masse.

Jeg snakker ikke her om i grusritt som dere sikkert skjønner, men i mere tekniske ritt. Skal du kjøre et rundbane ritt feks er det mye å spare på og ha syklet og gjerne ha gått løypa på forhånd. Da med et blikk for å se etter andre spor en det som alle kjører i; er det kanter å kjøre på, er det noen "snarveier", steder det er mindre vått, lettere å komme opp osv osv. Et lite tips noen ganger er å sykle/gå løypa motsatt vei. Man vil da faktisk i mange tilfeller finne spor man ikke har tenkt over.

Når det er glatt har man spesiellt mye å hente på dette. Mange bare bænger på som igjen for mange fører til mange små feil på runden. For hver gang man da må ut av pedalen, sparke seg videre, inn i pedalen og så sykle videre. Dette tar sekunder hver gang som fører til at man bruker mere krefter/blir mere stresset/blir fortere sliten enn de som sykler javnt uten å gjøre feil. Det er den som sykler fortest pr runde som vinner ikke den som sykler fortest opp den bakken eller ned.

1 kommentar:

  1. Hei Ole Chr !
    Gratulerer med en fantastisk innsats ig glimrende plassering. En meget velfortjent opptur. Er det Herbalife som nå har slått ut i full blomst i dine indre organer?

    SvarSlett