NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 3. januar 2011

Gran Canaria Guide del 1. Bo.

Skrevet av Ida og Ole-Christian ☺

Kanarie-øyene er det nærmeste stedet for oss i Norge med fint sykkelvær hele året rundt. Selv midt på vinteren er det stort sett godvær bare 5,5 time flytur unna.
Jeg har kun vært på Tenerife av de andre kanarie-øyene og av disse to er Gran Canaria desidert best. Med flere veier og bedre veier. Mer om dette senere.

Selv har jeg vært på Gran Canaria hvert eneste år jeg har syklet, ikke fordi det er det beste stedet å sykle, men fordi det er uslåelig værmessig. Som selvutnevnt solskinnsrytter er dette ”viktig”, i hvert fall veldig deilig å starte oppkjøringen her.
De fleste nordmenn har et forhold til ”de faste stedene”, som Playa del Ingles og Puerto Rico. Charterfeberen er høy! Den ene stedet er mer rølpete enn det andre, men når man begynner å sykle rundt på denne øya, er det et helt fantastisk fjellterreng og fine, små landsbyer. Gran Canaria egner seg både til MTB og Landevei. Utforkjøringene er bratte, så for de litt pinglete kan faktisk mtb-sykkelen være mer behagelig. Mammaen til Ida syntes i hvertfall det første året hun syklet på G.C. ☺
Nå om vinteren har jeg stort sett aldri noe dårligere vær enn 20 grader og ofte rundt 25 grader nede ved kysten (sør, Puerto Rico-området). Oppe i fjellene er det selvsagt kaldere og kan være lurt å ha med en lett jakke på veien ned. Samt IKKE ta kaffepauser på fjelltopper.

Hvordan komme seg ditt?
Alle charterselskapene har turer nedover i alle prisklasser til de forskjellige stedene på øya. Selv har jeg fløyet med charter, men i år velger jeg å fly med Norwegian og bestilt hotell på norwegian.no. Så får vi se hvordan dette er. Uansett så er ofte de billige charter ”hotellene” veldig slitte og gamle. Husk at hvis du har med sykkel selv og har bestilt buss fra flyplass til charterhotell så er det ofte bussjåførene ikke vil ha med sykkelen. Eller gir man de litt penger bak ryggen så går det fint.
Det beste er nesten å ta taxi evt leie en liten minibuss selv som kjører og henter deg. Det er heller ikke så dyrt å leie bil i 1-2 uker.

Bo:
Kort sagt kan man si at man bør styre unna Puerto Rico. Gammelt, slitt og generelt dårlig. Her ruver charterturistene, illegale afrikanere som selger skrap og spisestedene er ganske dårlig. Jeg har bodd i Puerto Rico mange ganger men er lei. Fordelen med Puerto Rico er været. Fjellene rundt dalen her fungerer nesten som et skjold og ofte kan du se regnet ligge rundt.
Skal man leie leilighet er det veldig bra i Taurodalen. Selv bodde jeg der selv i fjor og dette var bra. Kort vei til Amadores og
Puerto Rico.

Amadores er et roligere, samt koseligere sted enn Puerto Rico selv om det ligger ved siden av. Nyere hoteller og noen flere bra resturanter. Har dessuten den fineste stranda langs sør-kysten. Et hotell som anbefales er Balcon del Mar. Nytt, rent, store leiligheter, stille og rolig, tillatt med sykler, vaskemaskin tilgjengelig, digre balkonger og fin utsikt. Hotellet kan bestilles direkte på http://www.balcondelmar.es eller hos Startour. Vi har bodd her 3 ganger og er alltid veldig fornøyde.
Playa del Ingles er en grusom turistmaskin, men samtidig er det også større/finere hoteller her. Desidert det styggeste stedet på hele øya. Her har man 3 store chartersentere: Jumbo (mest for gutter som liker gutter), Sita (butikker) og ikke minst Kasbha. Særlig Kasbha er det veldig masse cluber og barer.

Denne gangen bodde vi i Maspalomas, på et hotell som heter Suite Jardin Hotel Dorado (kort: Jardin Dorado). Dette var veldig ålreit, rent og nytt, pent bassengområde, god plass og for de som også liker golf er det perfekt: Ligger inntil golf-banen. Bestilles på norwegian.no. Ulempen er at du må ha bil. Litt klønete beliggenhet i forhold til spisesteder.

Meloneras er kanskje det fineste stedet med best hoteller, minst selgere og best restauranter, men er også dyrest. Meloneras, Playa del Ingles og Maspalomas går i ett.
For egen del er det stedene her jeg ville ha ligget på men man har også masse andre steder som Puerto Mogan, Arguiniguin, San Augstin. Osv. Alle stedene over ligger etter hverandre på rad og på sydvest siden av øya. Altså der det er best vær.

Del2 Spise
Del 3 Shopping/leie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar