NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 3. januar 2011

Gran Canaria Guide del 2. Spise..

På Gran canaria har du et utall med dårlige resturanter. Her er noen vi syntes er bra.

Mogan:
- La Bodeguilla:

Dette er en bitteliten restaurant som ligger på torvet i Mogan (der hvor paviljongen står på brygga). Maten du spiser og vinen du drikker her er alle fra Kanarieøyene, og det syns jeg er gøy! Det er genuint spansk hele veien, og du får det ikke veldig mye mer lokalt. Her finner du ikke svenske kjøttbullar og vassen lasagne på menyen!! Vi har kun spist tapas her, men ifølge de som jobber der har de også den ferskeste fisken og det beste lammet. Tviler ikke! Sist gang drakk vi en veldig god vin fra Tenerife, Viña Norte, Barrica 2006.
MEN! Spis desserten et annet sted. Virkelig en skuffelse etter et så bra måltid, men det kan dem rett og slett ikke.




Amadores:

- Beach Club Amadores:
Når du står med nesa mot havet og titter mot høyre, vil du se et lite hus ytterst på pynten av Amadores-stranda. Det er Beach Cluben. Stemningen er casual og avslappet, men interiør, mat og personale tilsier at dette er hakket mer fancy det meste andre på stranda. Her er det ingen som roper ”Herregud, heia Norge!” idet du kommer inn døra. Prisene er litt høyere enn ellers, men med hovedretter som starter på 12 € er det absolutt ingenting å rive seg i håret av.
Vil du ha det ekstra avslappet ber du om å få maten servert i loungen, så kan du ligge i store, hvite sofaer og spise middagen din. Det er også veldig ålreit å komme hit for en drink. Verdens beste Strawberry daqueri!! Til forrett anbefalles sushi-mixen!



- Café del Mar
På motsatt side av stranda, helt lengst til venstre, ligger Café del Mar. På dagtid har de massevis av gode lunsjretter. Anbefaller Pasta Catarjane som er en pastasalat med fetaost, soltørkede tomater, kylling, bacon og annet godt. Skal man ha en liten snack eller forrett er Avocadosalatene veldig gode. På kveldstid er det litt lunere stemning med hvite duker og rolig bakgrunnsmusikk. Er det vindstille og varmt åpner de veggene slik at du sitter å hører på bølgene som slår.

- Ciao Ciao
Midt på stranda, når du ser rett på toalettene er det et stort opphold av butikker og restauranter. Den første til høyre (med ryggen til sjøen) er en italiensk restaurant med fersk, hjemmelaget pasta. Veldig god mat, hyggelig og hverdagslig stemning og meget bra priser. Stedet er definitivt best på kveldstid, på dagen er det mye feite turister uten t-skjorte som drikker øl. På kvelden er de i det minste påkledd.


Puerto Rico:

- Fusion (Arguineguin):

Hvis du bor i Arguineguin er dette et helt ålreit sted å spise. Vi fikk anbefalt stedet fra andre, og må innrømme at vi var en smule skuffet, men det er fortsatt klasseforskjell fra ”senter-restaurantene”. Asiatisk er fellestråden for menyen og tunfisken Ole-Christian spiste var god.

- El Pancho Villa
Salsa, burritos og tequila, her er det meksikansk som gjelder! Guacamole-salaten er kjempegod, men litt stor til å være forrett. Det gjelder for så vidt alle rettene, du går ikke sulten herifra! Snille priser, og veldig godt øl.
Denne kan være litt tricky å finne, så det er lurt å sette seg i en taxi. Grovt forklart ligger den litt oppi høyre dalside (nesa mot sjøen) i Puerto Rico.


Meloneras:

- Sushi Mex Fusion (Faro)
Langs strandpromenaden i Meloneras ligger flere bra restauranter. Har du lyst på sushi eller meksikansk kan du oppsøke dette stedet. Høres ut som en merkelig kombo, og det er det jo også, men de er overraskende gode på begge deler. Og ikke minst, de har adskilte kjøkken av opplagte hygieniske årsaker. Vi har spist både sushi og meksikansk her, og merkelig nok er dette stedet skikkelig bra på begge deler! Veldig oppmerksomme servitører, kjempegod mat og helt ok priser.



- Grand Italia (Faro)
Ligger ved siden av SushiMex Fusion på promenaden. Veldig populært sted, med god grunn. Ole-Christian sverger til strutse-biff hver gang han er her, serveres med en helt fantastisk god saus. Jeg hadde en veldig god pastarett ”Hav og Fjell” med masse snadder i! Ole-Christian mener de har verdens beste tiramisu, og har vel igrunn rett i det. ;-) Om du ikke spiser middagen her, er du hvertfall nødt til å ta turen innom is-disken deres. Ekte italiensk gelato Mmmmmm!


- Bandera Tapas Resturant (Oasis Bulevard)
Her spiste vi tapas-lunsj et par dager. Skikkelig spansk med gode oster, spansk pølse, iberiaskinke og rødvin. Anbefaler manchego-ost med nøtter og tørket frukt.


Playa del Ingles:

- Hard Rock

De fleste kjenner til denne kjeden, og Playa del Ingles har også sin utgave.

- Churassco Argentino
Argetinsk biffrestaurant hvor de kun har kjøtt. Her har de heller ingen meny, kun et glassmontér de triller rundt og viser frem kjøttet med en prislapp på. Egentlig et ganske teit opplegg, og på forhånd er det lurt å slå opp de spanske ordene for indrefileet osv osv. Men det spiller ingen rolle, kjøttet var supermørt og veldig smakfullt. Latterlig gode pommes frites har de også! Interiørmessig er det ikke noen høydare, men kjøttet var bra nok til at det lett kan ignoreres.



- El Pancho
Steakhouse hvor jeg alltid har fått veldig bra kjøtt. Så skal du hit gå for skikkelig biff. Den er mør og god.


Kaffestop:
Når man er på treningssamling er kaffestopp en vikitg del av pakka. Det er ikke mange steder hvor det er god kaffe så det blir til at man stopper på de samme hver dag. Stedet med best kaffe ligger i Puerto Mogan og heter Bruscetta Ristorante. Her har de veldig god kaffe og et koselig sted for kaffe pause.
Når man sykler til Ayacata så er det et sted som er greit å stoppe i svingen, men man blir sykt kald. Så det er bedre å trille ned til San Bartlome. Der er det et lite konditori som er billig å bra.
Beach cluben ved Amadores er også et bra sted å stoppe på slutten av turen eller for en kort tur på ”hviledager”.



Del 1 Bo
Shopping/leie

1 kommentar:

  1. Hei Ole Chr, og godt nytt sykkelår.
    Interessant og nyttig blog du har :-)
    Skal til GC, Amadores med familien i juli, og skal da teste ut noen av tipsene dine mhp spisesteder :o)

    Lykke til med oppholdet på Mallorca.

    Sykkelhilsen fra Kjell (Hardrocx)

    SvarSlett