NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

lørdag 25. desember 2010

Er gubben din på vei til å bli syklist?

Dette er et lite innlegg til alle dere samboere, koner, kjærester og elskerinner som har en nyfrelst sykkelgubbe om hva dere kan vente dere.

Når gubben starter med sykkel så tenker han: Jeg trenger sykkel, sko og klær, og så er det bare å trene. Men så feil kan man ta! Han kommer til å forandre seg som person.
Han kjøpte en sykkel fordi det var en bra pris med OK utstyr, han tenkte ikke farger, merker, vekt osv. Et par år seinere er gubben din mer opptatt av fargen på sykkelen enn du er på gardinene i stua.

Han kommer til sitt første ritt og føler seg bra, han har jo kjøpt dyrt utstyr og trent helt greit i tillegg. Men det han ikke tenker på er at trøya er grønn, sokkene av typen tennis, skoa er gule, hjelmen svart, buksa blå. Man ser jo ikke ut! Dette vil forandre seg fort hos gubben din, men det skjer andre ting først. ALLE HAR VÆRT DER! Jeg starter fra starten:

Når man starter så har de fleste menn ubarberte bein. Ja jeg var der jeg også, jeg skulle ALDRI barbere beina. Det var for damer og homser (ikke at det er noe galt i å like gutter!). Så går det en stund, han ser at alle andre gjør det, og så tenker han: Kanskje jeg skal prøve, bare en gang for moro skyld? Smack smack! Du som dame skriker ”Dette er feil! La høvelen min være i fred!”, men han driter i deg, for han er på vei til å bli syklist! Man vinner ikke ritt med ubarberte bein!! Tiden går, og tro det eller ei, men du som kone synes plutselig det er ganske digg med barberte bein. Nytt satin-sengetøy, nybarberte legger... Mmmm!

Neste punkt er at gubben ser at det ikke nytter med grønn trøye og blå bukse. Her skal det matches. Sko, briller, bukse, skotrekk, trøye, hansker osv blir gradevis mer og mer matchende. Når selv brilleglassene blir byttet ut for å få riktig farge begynner vi å nærme oss... Eneste som ikke matcher er sokkene for de skal være hvite. Du tenker at gubben har blitt gal, men neida, han er bare på vei til å bli syklist.

Så kommer punktet hvor sykkelen blir byttet ut og da ikke bare med tanke på funksjon. Her skal det matches og ting skal være "riktig". Han bruker nå mye mer tid på sykkelen enn på jobben. For når han er på jobben er han på terrengsykkel.no og sykkelsider for å finne utstyr. De en gang så kjekke ventilhettene blir kastet fordi "slik skal det ikke være". Setet blir byttet til den smarte fargen hvit. Samme med holker. Og forresten, kjøper gubben sykkel hvor det står XX på delene og hjulene er av carbon så koster ikke herligheten 15000 sånn som han sa. Du gjemmer bort posene fra kles-shoppingen, og han juger om hva sykkeldeler koster. Det skal ikke du som kone bry deg om, for han er på vei til å bli syklist!

Den dagen gubben din så blir opptatt av sykkelskiller, ligger i solarium med sykkeldrakt og sykkelbukse, sykler med smykker, smører inn beina med olje og er opptatt av at kaffen er et ordentlig merke, (for syklister må drikke rødvin og kaffe), DA er gubben din blitt syklist. Og vet du hva? Du skal være kjempefornøyd. Han holder seg sprek, ser bedre ut og har det kult. Det beste av alt er at du kan hive deg med, for du tar han snart igjen, da du som kvinne allerede bryr deg om alle tingene allerede.

Sykling er verdens tøffeste idrett, men også blant de mer ”jålete” idrettene. Så får vi håpe at damene i Norge snart ser at glattbarberte, svette menn er tingen!! :-)

Lykke til med shavingen av beina!

Gubben før han treffer sykkelsete:



Gubben etterpå:

1 kommentar:

  1. Herlig innlegg! Mine 3 favorittgutter er alle syklister ( èn stk med shavet legger)! Far, bror og samboer.. Kunne ikke blitt bedre! Super sport! Blir ny sykkel på meg til våren også! :)

    SvarSlett