NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

tirsdag 16. november 2010

Langrenn! Din vei til å bli bedre på sykkel!Langrenn syklistens venn i Norge!! Hvorfor sier jeg det slik? Jo fordi sikkert 95% av dere som leser dette er det kondisjon som hindrer dere om sommeren i å sykle fortere. Det er ikke for lite trening, det er ikke for lite sykling, det er ikke fordi det er for lite rolig trening.. Det er for flesteparten kondisjonen som stopper dere i å sykle fortere.. Her er langrenn en konge treningsmåte.

Langrenn har du 2 måter å gå på: skøyting og klassisk.. Skøyting er det som går mest på sykkelmusklaturen og sånn sett best for syklister, men det krever teknikk utstyr osv mange ikke har. En annen ting er vist man sykler en del om vinteren også er det fint å gå klassisk da dette "sparer" sykkelmusklaturen. Man vil da kunne trene skikkelig på sykkel dagen etter/samme dag uten at man blir like sliten. Selv går jeg kun på klassisk da gjerne turer på 2-4 timer med litt trøkk.

Det som derimot gjelder både ved løping samt ski er at gjør man bare dette så blir man i bra form, MEN ikke sykkelform.. Man vil da miste tråkket igjennom en lang vinter og på våren starter man litt på scratch! Så går man mye på ski, kombiner dette med sykling. Enten på rulle eller ute. For egen del så går jeg gjerne 3 timer på ski så rett på rulla for å sykle i 30-60 min med en del motstand på rundt 70 frekvens..

PULS/INTENSITET:

Jeg mener det gjelder litt andre soner på langrenn enn på sykkel. Du bruker her mye mere av kroppen og pulsen vil bli høyere. Jeg mener dette ikke gjør noe og bare gjør deg sterkere. Slik jeg ser det er det greit så lenge snittpulsen er i sone 1 fart. I bakkene så vil pulsen gå skikkelig opp hvis man skal gå litt skikkelig på ski.. Ikke farlig, bare bra mener jeg.. 3 timer på ski med litt javnt trøkk er konge for form og kropp..

SKIRENN:

Utrolig bra for å ha noe og trene mot igjennom en lang vinter. Er masse fine turrenn som gir deg en skikkelig hard økt. Går man javnt med skirenn igjennom vinteren står man sterkere når våren kommer. For mange mosjonister som ikke går renn er det altså ikke konkurranser fra Birken ca 30 august - raumerrittet 11.Juni. Det er for lenge. Konkurranser er beste trening. Nytter ikke bare å trene, trene og trene når det er i konkurranser man skal gjøre det bra.

GÅ FORT I SKIRENN:

Er du ny i ski verden og blir frustrert hvor langt bak merket du er i Birken så er det ikke sikkert bare trene er løsningen. Derimot vil du anntagelig ha MANGE min å hente på teknikk. Ta deg råd samt tid til teknikk-kurs. Blir arrangert masse slike kurs hos de store ski-butikkene rundt omkring. Her har du anntagelig mest minutter å hente letest mulig.

Ski er neste stepp. Ikke bruk masse penger på pulver og dyre produkter hvis du ikke har ski til forholdene. Jeg også skjønner at man kan ikke ha ski for alle forhold men noen par bør man ha hvis man mener litt alvor med skigåinga. Her er hva jeg mener man bør ha:

-Grusski: Ski som ikke gjør noe om blir stygge. Disse kan man bare gå og gå på uten å bry seg om det blir riper.
-"Allround" ski: Ski for fohold ca -2 til -10 grader. Det er tempraturen man går mest i så man bør ha ski med den strukturen.
- 0 føre ski: Ski for det vanskelige 0 føre. Er det rundt 0 grader og snø er det dette som gjelder. Skiene fungerer også på masse andre forhold.. Ofte bra i Birken.
-Klister ski: Satser man på birken er det lett for å være 0 føre ski eller klister ski som gjelder.
-Kald føre ski: Dette er ikke ofte man trenger, men ifjor var det på flere av turrennene dette som gjaldt. Ski med struktur for kald/trå forhold.

Samt skiene bør kjøpes hos butikker som har greie på dette. Og du trenger ikke årets modell. Det viktigste er at skiene er plukket til DEG..

Så kan du begynne med pulver og annet gøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar