NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 20. september 2010

Rundbane sesongen over her hjemme..

e..
Da var rundbane sesongen over i Norge og jeg har tenkt litt på hva jeg syntes har vært bra og dårlig samt hva jeg hører andre sier.

For egen del har det blitt få N-cup rundbane i år pga at jeg syntes det ikke er all verden å være med på. Muligens dumt men etter å ha kjørt mange ritt væt år jeg har syklet sliter jeg med å motivere meg for å sitte og trå i skogen alene. For det er det det gjerne blir i N-cup. 20 stk på start sitter å kjører 1 og 1.
Det jeg har sett av rundbane så har det blitt noen forandringer. Rittene ser litt bedre ut, filmen som blir lagd fra rittene er kul og løypene har blitt bedre. Utover dette står det på stedet hvil. Lørdagene skulle være korte shortcourse ritt men dette endte som halv lange rundbane ritt. Med unntak av bakketempoen i Bærum. Det var skikkelig bra.
Et annet problem med rundbane i Norge er at det er faktisk Ol gren men det er ikke der det blir satset. Sponsorer satser helst på de som kan få resultater i Maraton da det er dette som syntes samt selger utstyr. Derfor dropper mange rundbane ritt for å sykle maraton. Synd men sant.


Landslaget har vært mer på banen i år enn så lenge jeg har drevet med MTB, det er fortsatt vel tilfeldig men jeg håper dette kan utvikle seg videre til et fast lag. Slik at de involverte vet hva de skal kjøre osv. Ha gjerne også åpne landslagssamlinger hvor man ber inn de yngre til å trene sammen med de på ”landslaget”. Man må få hevet interessen samt få de unge til å tru det er håp for de på MTB.

Sjelden/aldri har det vel vært større muligheter enn det er nå. Det kryr av små som sykler i klubbene rundt. Talentene blir bare flere og flere samt noen av de er faktisk veldig gode. Så det er veldig viktig at lag, klubber og landslag tar tak i disse. Ikke vente til de kan ta seier i maraton ritt som 20 åringer, men la de satse nå… Vi har gutter og jenter i dag som har potensiale til å nå høyt. Men det gjør de ikke på egen hånd.

Det er veldig viktig å satse på de unge da det er de som har størst kjangs til å bli skikkelig gode, men man bør også ha med mer rutinerte utøvere som kan lære disse noe. Jeg er ikke i tvil om at jeg og mange av de eldre har masse å lære til de yngre. Blir vi spurt så har vi sikkert ikke noe imot å hjelpe til heller, men vi blir ikke spurt. De som spørr er mosjonister som også er koselig, men hvorfor bruker ikke forbundet oss som sykler mer?

Skal Norge få folk til Ol samt få frem flere så er vi nødt til å samarbeide mer innefor rundbane. Ikke tenke lag, men tenke Norge. Samarbeide på ritt ute osv slik at det blir billigere for oss å kjøre ute. For det er det ingen tvil om, skal man bli god så må man ut. Her hjemme er nivået ikke høyt nok eller bredt nok pr dags dato, men det kan det bli. Når noen begynner å kjøre fort, samt det blir satset mer så vil nivået gå opp. Nøkkelen ligger blant de unge lovende.
Hva skal man gjøre for å få det mer intresant?

Jeg trur vi ikke skal være så opptatt av regler og hvordan det er i utlandet, men lage vår egen greie. Jeg har litt tru på TERRENG cup! Thats it! Ikke maraton, rundbane. Men terreng. Her kan man ha en cup bestående av rundbane, shortcourse, tempo, maraton både teknisk og grus, Fastride. Så har man sammenlagt premie for dette. I elite klasser lokker man med bra pengepremier og i sportsklasser skikkelige gavepremier. Vi må tenke annerledes for å få folk til å samles. Se Nissan cup hvor mange som er med!! Vi bor i et land hvor grusritt blir forgudet, fin et slikt land til! Vi må tenke Norge hva kan folk syntes er kult og hvordan kan vi få folk til å bli med på terrengritt!. Sykle 2 timer rundt i ring eller en morsom løype på 45 min! feks
Så i tillegg til denne cupen så har man 4-5 UCI ritt rundbane som går etter rundbane regler og hvor de som satser kan få plukket skikkelig med poeng på hjemmebane. For å ta et eksempel så har Tyrkia ca 16 UCI ritt! De får med folk til ol bare pga av ritt i hjemlandet!

Så får vi se hva som skjer. Jeg har inntrykket av at klubbene jobber bra rundt omkring. Så får vi håpe at blant annet sponsorer ser nytten av å hjelpe unge lovende som satser fremfor eldre supermosjonister som kjører maraton.

Selv satser jeg hardt et år til men jeg kommer ikke til å kjøre særlig N-cup slik det er nå. Da blir det UCI ritt samt de store maraton rittene som er prioritert. Hvorfor? Fordi det er mer gøy å kjøre rundbane ritt hvor det er med folk og maraton fordi det er der vi syns.

Ole Chr Fagerli

2 kommentarer:

  1. Hei Ole.
    Er planen å kun være med i sirkuset ett år til? Hva er planene da, eller tar du det som det kommer? Klaus A.

    SvarSlett
  2. Jeg anner ingen ting. Jeg tar et og et år om gangen. Går det bra neste år så er OL 2012 et naturlig mål.

    Når jeg en gang er ferdig med å sykle blir det nok noe innen sykkel/idrett.

    SvarSlett