NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 20. september 2010

Høsten er her!

Nå har de fleste fått varmen igjen fra Birken og det går igjen: "neste år DA skal jeg bli god da"... Hva skal jeg trene? Hvor mye? osv. Slapp av ta det med ro og kos deg med høsten (så godt det går i kulda)... Jeg er ikke noe for å starte med trening veldig etter program så tidelig. Bruk 1-2 mnd og kos deg! Fortsett å sykle men ta å gjør det du føler for den dagen. Fine stiturer, raske turer, korte turer gjør det du har lyst til uten å tenke på program og puls.

Gjør gjerne andre ting også feks: gå tur med sekk, jakt, løping, stavgang (konge trening), rulleski osv. Det viktigste er at du nå holder kroppen i gang. Så kan man starte opp med litt mere systimatisert trening fra desember. Har man da "surret" rundt litt så har man mye mere motivasjon for å komme skikkelig igang og det blir lettere å holde trøkket igjennom vinteren og mot sesongen.

Man skal gradevis øke timeantallet mot sesongen, ikke motsatt som enkelte gjør. Trener som gale i november så går det gradevis nedover..

Hva skal man så tenke på når man kommer igang etterhvert? Jeg syntes hvertfall i starten av perioden man bør tenke på mengde, og lange intervaller. Når det blir skiføre så er langrenn HELT konge. Kommer mere tilbake til dette.

Men den nærmeste mnd, bare kos deg og hold deg i gang..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar