NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

tirsdag 1. juni 2010

Klargjøring av sykkel!

Nå er det bare 4 dager igjen til Raumerrittet og det er på tide å sjekke sykkel. Når man bruker mye penger på sykling (startavgifter, lisenser, sykkel, utstyr osv) så er det bare tullete og helt dust å stille med en sykkel som ikke er i orden.

Start det hele med en skikkelig vask. For mange er dette naturlig, men når jeg jobbet i ssykkelbutikk var jeg helt overasket over hvordan syklene til folk ser ut. Vask kjede skikkelig og sykkelen skikkelig. Mens man vasker oppdager man ofte andre ting også. Under har jeg en sjekkliste du kan bruke. Og gjør det imorgen eller torsdag slik at du har en dag å få fikset det på.

-Vask sykkel/kjede.

-Sjekk bremseklosser/skiver: Sjekk at det er belegg på klossene samt snur hjulet. Hjulet skal da snurre lett uten å ta borti.

-Gå over alle skruer: Vet du ikke hvor hardt ting skal strammes så IKKE stram som om det er en hjulbolt på bil.

-Sjekk dekk/slanger: Er slangene i orden, er dekket utslitt? Bytter du dekk/slanger sjekk også at felgbåndet ligger skikkelig på plass samt er helt. Sjekk også luftrykk.

-Fungerer girene dine?

-Stram hurtigkoblinger på hjulene.


-Demper: Låser demperen, er det noe slark noe sted osv

-Smøring: Smør kjede med olje for tørre forhold (blir det regn legger du på det), smør gir og generellt deler som har bevegelse. Alt kan egentlig smøres så lenge du ikke får det på bremseklosser samt bremseskiver.

Når alt dette er gjort så tester du sykkelen så du ikke står på start uten å ha prøvd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar