NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 24. august 2009

Ole's ritt tips: Regnvær!!

Når man ser på værmeldingene for helgen ligger det ann til 11-14 grader og regn. Med andre ord kaldt over fjellet. Noen av dere vil sikkert huske Birken 2004. Det er hvertfall det kaldeste jeg har vært med på og med utstyr som ikke var i nærheten av å fungere. Så her en noen tips hva jeg har hatt god erfaring med i våte ritt:

-Bremseklosser: Kjør med klosser som av typen Sintred metal. Organiske klosser blir mye fortere slitt. Og på et grusritt som er vått kan man fort være uten bremseklosser når man nærmer seg Sjusjøen. Alle merker har metall klosser i sitt orginalsortiment. Ellers har jeg god erfaring med Swiss stop klosser. Kjører man v-brems så start hvertfall med nye klosser.

-Kjede: Når det gjelder kjede må dette smøres med en olje som ikke blir vasket vekk med det første. Dette var en av de store problemene sist det var dritt på Birken. Kjedet gikk helt tørt med fullt av sand i. Så bruk kjedeolje av typen WET. Selv har jeg god erfaring med oljer beregnet for Moto cross bruk. Disse blir ikke vasket bort så fort, riktig nok litt mere motstand. Putoline Chain Tech er en slik olje som er utmerket. Denne får man tak i på Cross Senteret Snellingen i oslo blant annet.

- Waiere: Det beste er å bruke heldekkende strømper. Med andre ord som går fra skifteren og ned til giret. Da kommer ikke så mye møkk inn i strømpene som gjør at waieren går tregt og giret blir unøyaktig. Smør waierene med litt fett. Dette hindrer også møkk å komme inn. Selv bruker jeg I-link strømper fra Birksport som jeg i tilegg tar en liten gummigjennomføring fra XTR waier settet og limer fast i innerstrømpa der den går ned til giret. Denne er såpass tett rundt waieren at den skraper waieren ren. Med andre ord ikke noe møkk i strømpa.

-Sjermer: Sjermer? Ja sjermer kan faktisk være kjekt. Sjerm bak ser jeg ikke så stor grunn til å ha, men en liten sprut sjerm på ramma kan være utrolig deilig å ha. Da slipper man å få spruten fra sitt eget hjul midt i trynet også. Man får også en slags neopren "sjerm" man dekker til det åpene hullet mellom styrekrone og brua på demperen. Dette hindrer at sprut blir kastet opp og frem for så og treffe deg.

-Klær: Ta på deg så du ikke må bruke ekstra energi til å holde deg varm, men ikke så mye at du koker over.

Regnvest: Utrolig bra plagg for regnritt. Man blir ikke så klam som av regnjakke, men sammtidig blir man ikke så nedkjølt på overkroppen. Blir det varmt er det bare å ta opp glidlåsen. Assos blant annet har en veldig god regnvest som funker knall i slikt vær som det er meldt. Holder man hender, bryst og hodet varmt går det greit.

Sykkelcap: Sykkelcap under hjelmen gjør at du holder hodet varmere + at man får en liten skygge på hjelmen for oss som ikke har det.

Hansker: Kjør med skikkelige hansker. Blir man skikkelig kald på hendene er alt fælt. Selv gire og bremse blir vanskelig. Så kjør med skikkelige hansker. Selv kjører jeg med vinterhansker fra Assos hvis det blir regn. Bare for å holde meg varmest lengst mulig.

1 kommentar:

  1. Bladde meg egentlig tilbake i bloggen din får å se hva du skrev om klatringen til tryvann i fjor da jeg kom over disse tipsene... disse skulle jeg sett før Birken gitt! Særlig waier og skjerm tips... veldig bra.

    SvarSlett