NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

søndag 16. august 2009

Helgen over! Små tips!!

Da er helgen over og mange av dere har et skikkelig vaske prosjekt foran dere. For alle rittene som var i helgen var skikkelige dritt ritt.

Å kjøre ritt i slike forhold er noe skikkelig dritt for sykkelen. Kjede, bremser, lagere, waiere osv får svi skikkelig iløpet av et slikt ritt. Så reingjør sykkelen skikkelig og smør alle lagere og beveglige deler.

Når man har kjørt et slikt ritt er det veldig ofte man bør bytte waierstrømper. Nå før Birken bør man det uansett da de nå har dratt inn en del dritt og blir det dårlig på Birken vil det bli enda mere dritt noe som fører til dårlig giring.

Som sikkert mange merket forsvant bremsene veldig fort i drittværet. Dette vil særlig skje hvis man har organiske bremseklosser. Disse blir veldig fort slitt bort, og bør derfor ikke brukes når det er møkkavær. Så neste gang du kjøper klosser så kjøp Swiss stop klosser eller orginale Sintred metal klosser disse holder mye bedre i drittvær.

Følg med utover uken da jeg vil komme med flere tips i Ole's ritt tips serie.

Tjohei..

4 kommentarer:

 1. Kjører dere alltid med en kort super trøye eller lignende under sykkel trøya, og hvorfor?

  SvarSlett
 2. Jeg kjører "alltid" med det. For å transportere svetten ut til trøya. I ritt er det ikke så farlig men på trening blir man fort kald når man stopper uten. Er det kaldt kjører jeg med kort super med vindfront.

  SvarSlett
 3. Hvor mange PSI vil du anbefale på Birken om man kjører med Furious Fred (26*2.0) og er ca. 80 kg?

  SvarSlett
 4. Nå har jeg ikke kjørt med de dekkene selv. Men tipper ca 2 bar

  SvarSlett