NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

torsdag 19. august 2010

Regnværstips!

Det kan se ut til at det blir litt utrygt for regn. Blir det som ifjor så er det rett og slett en fryktelig tur.. Hvordan gjøre turen til noe bedre da? Her kommer jeg med noen tips tilfelle det skulle bli skikkelig gromse vær..

Sykkel:

Når det gjelder sykkelen så er det ikke så mye du for gjort. Det vil fortsatt være et ritt hvor lettrullende dekk gjelder. Så dekk er det samme uansett vær mener jeg. Mesteparten av rittet er grus om den er våt eller ei har lite å si.. Jo dårligere vær jo mere utsatt er drivverket være. Så et utslitt drivverk vil lett gjøre at du får Chainsuck (kjedet henger med på drevet foran). Nå koster det mye å bytte drivverket. Men vist du vet at det er slitt ville jeg ha byttet det.

En annen ting som har mye å si er kjedeolje. I drittvær trenger du en tjukk olje som ikke blir vasket ut. Vanlige oljer på sprayboks o.l blir fort vasket ut som kan gjøre at du får chainsuck.. Stortsett alle merker har olje for våttføre.

På bremsefronten er det en ting som gjelder, NYE KLOSSER!!! Og da IKKE klosser som er Organiske (viktig). Disse blir slitt ut på null, niks. Så har du skivebremser kjøp bremseskiver av "metall" evnt klosser som Swiss Stop. Som sagt dette er ganske viktig, selv har jeg slitt ut organiske klosser på under 30 min i våte ritt.

Siste punktet er nye waiere/strømper. Er disse dårlige i utgangspunktet vil du slite med å gire når de fyller seg med dritt. Bruk gjerne fett på waierene når du monterer de evnt smør opp de du har. Skal du ha det helt "rått" så går du for heldekkende strømper ala I-link.. Da går waieren i hel strømpe helt fra skifteren og ned til giret.. Blant annet Birk sport selger dette. Men det finnes flere typer av dette feks Jagwire har noe tilsvarende.



Ellers gjelder det bare å smørt og fikset sykkelen skikkelig før start..



Klær:

Ettersom hvor kaldt det er så må man kle seg forskjellig. Men løse armer, bein og knær er alltid smart å ha på start. Fordelen med dette er at man kan ta det av underveis samt det er ikke tett. Ved regn så ville jeg hatt en ulltrøye under sykkeltrøya, gjerne også tynne ullsokker. Jeg er ikke så glad i regnjakke da man blir så veldig klam, derimot regnvest er helt konge. Den beskytter kroppen mot regn vind samt den blir ikke klam. Blir man veldig varm er det bare å åpne glidlåsen så er det som å sykle i bare trøye..



Under hjelmen så er et lite triks å ha på seg sykkelcaps!! Det gjør at hodet ikke blir nedkjølt samt at man får en liten skygge mot sprut..



Buff er også et smart plagg som man bruker i halsen og kan dra godt opp hvis det skulle bli skikkelig kaldt..

Hendene er alltid et problem ved regn på fjellet så mitt tips er enten å starte med skikkelige hansker som tåler regn. Ellers som varmer selv om de blir våte. Goretex eller Neopren hansker kan være bra hvis det er kaldt. Eller så kan man starte med vanlige sykkelhansker og pakke ned noen varme hansker som du har i en plastpose som du har lett tilgang til. Så skulle det bli kaldt så tar du de på oppe på fjellet..




Da har dere noen tips. Bare å spørre hvis du lurer på noe..

2 kommentarer:

  1. Hva synes du om forskjerm? La merke til ifjor at et par i eliten hadde skjerm. man får jo gjørme i trynet uansett, men blir mye mindre - og det er jo ikke mye vekt.

    SvarSlett
  2. Det kan være bra i skikkelig dritt vær.

    SvarSlett