NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 14. juni 2010

En liten påminnelse!

Møter mye mosjonister og elite utøvere fro den del. De trener og trener og trener uten at det skjer noen ting. Det er ikke den som trener flest timer som kommer først i mål. Det er hva du gjør på disse treningene. Samtidig teller masse andre faktorer inn noen er teknikk, ernæring, psyke, taktikk. Her er det om å gjøre og kjøpe seg lettest stivest mulig sykkel og trene så beina står rett ut året rundt. Så venter man år etter år på at beina skal bli gode.

Syntes du at du får lite igjen for treningen du gjør så evaluer det du driver med:

1.Hvor sliter du mest?
2.Spiser du rikitg?
3.Er du tyngre enn du bør være?
4.Hvordan er totalt belastningen? Ikke hva du trener men iløpet av en HEL dag.

Når du skal se på dette så vær ærlig med deg selv. Da vil du få noen svar hva du bør gjøre. Feks sliter du teknisk så kjører du ikke med stiv gaffel og lette dekk. For da er du dømt til å misslykkes. Da er kanskje (helt sikkert) en lett fulldemper best for deg.

Har du et skikkelig lag med spekk rundt magen og du sliter i bakker så prøv å få vekk dette ved å legge om kostholdet. Trener man 8-18 timer i uka og er lett overvektig er det noe man i de fleste tilfeller kan gjøre for å gå ned. Og anntagelig er det ikke så mye som må gjøres.

Har du en stillesittende jobb, aktiv jobb, familie osv som tar krefter så må du trene mindre.

Jeg syntes generellt at folk trener veldig mye. Selv ligger jeg nå i sesongen på rundt 15 timer i uka. Jeg har perioder med mere trening, men slik det er nå med mye ritt så er jeg sjelden over 15 timer. I et innlegg for et par år siden så jeg noen som mente at det var urettferdig at elitemosjonister som bare trente 15 timer i uka måtte kjempe mot eliten som trente 20-30 timer i Birken. Selv de beste ligger ikke på 20-30 timer i uka under ritt sesongen slik jeg har skjønt.

3 kommentarer:

  1. Må bare si det, hvil i perioder når det er mange ritt. Bli uthvilt til ritta, du kan sykle fortere enn andre som er mindre uthvilt men trener mer.
    På sommeren når det ikke er ritt, tren mye.
    Hvil før ritta begynner igjen i slutten av Juli og hold formen på topp, ikke prøv å bli i bedre form ved å trene mye og hardt når det er mange ritt.

    SvarSlett
  2. Bra innlegg dette her. Det største problemet de fleste gjør er vel så enkelt at man ikke skiller tilstrekkelig mellom intensiteten på øktene. Man kjører "ganske hardt" på hver eneste trening - og da ender man opp med å aldri push'e kroppen godt nok til å heve sitt prestasjonsnivå samtidig som man ikke får restituert seg nok til neste økt.

    Selv merket jeg en stor forbedring for et par år siden da jeg ble mere bevisst på å skille mellom en "rolig" økt og en "hard" økt, og forsøke å ikke trene for mye imellom disse (intensitetsmessig). Prestasjonsnivået ble vesentlig bedre selv om jeg ikke la inn flere timer.

    SvarSlett
  3. Yepp. Mange tørr ikke ta det rolig. Faktisk tar mange det rolig i sommer ferien da man bør trene. Så banker de på mere og mere jo nærmere Birken. Smack smack kjempe tunge bein på Birken.

    SvarSlett