NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

mandag 10. august 2009

Ole's ritt-tips: påkledning!

I et ritt som Birken ser man de utroligste påkledninger. Her har folk tred på seg det meste av rare sammensetninger. Har sett alt fra folk med grytevotter som hansker til fullt regntøy i sol.

Når det gjelder sykkel så ER det forskjell på bra sykkeltøy, sykkeltøy og ikke minst vanlig tøy. Med skikkelig sykkeltøy vil man få en mye mer behagelig sykkeltur. Men når det er sagt sykkeltøy er dyrt, så sykler man ikke så mye i løpet av året trenger man ikke kjøpe det dyreste. Men bruker man en del tid på sykkelen, så innvester i skikkelig tøy. Du vil ikke angre!

Sykkelbukse: Sykkelbukse er uten tvil det viktigste plaget og her man bør legge penger. Er utrolig store kvalitets forskjeller på en god og en dårlig sykkelbukse. Jeg har prøvd mye forskjellige bukser opp gjennom. Skal du ha det råeste av det råe og sykler mye så går du for Assos. Greit de koster penger men når du først har kjørt med Assos så kommer du ikke bruke noe annet igjen. Så når du skal kjøpe sykklbukse:
- Kjøp en av god kvalitet
- Ikke kjøp den for stor. Den skal sitte stramt.
- Sørg for at det er skikkelige ”gummi bånd” nederst slik at beina ikke sklir oppover.
- Kjøp bukse med seler, så sliper du at den sklir nedover.

I birken kjører man stort sett bare med bukse nesten uansett vær. Men det kan være lurt og ha løse knær og løse bein i sekken. Blir man kald er disse enkle å ta av og på.

Overkropp: Når det gjelder hva man skal ha på overkroppen er første tips, stramt! Ikke kjøp for store trøyer, jakker. Flagrende tøy sørger bare for mer vind motstand og ubehagelig ”blafring”. På Birken er det stort sett sykkeltrøye med kort super under som gjelder. Evnt med løse armer. Det skal være veldig kaldt hvis man skal ha på seg mer enn dette fra start. Husk at man går rett i lang motbakke har man jakker eller for mye på seg vil man bruke veldig mye energi på å svette.

Ved regnvær liker jeg å sykle med en tynn ull super under, sykkeltrøye og løse armer jeg kan dra enkelt ned. Men ta med en tynn regnjakke, vindjakke eller vest. Blir det kaldt på fjellet er det utrolig deilig å ta på seg en jakke. Noe skal man jo ha med seg i sekken uansett så hvorfor ikke ta med noe nyttig. Har du ikke en tynn regnjakke av det gjennomsiktige slaget er det noe du bør kjøpe. Dette er et plagg man lett kan ha med seg i lommen på trenings turer og lett ta på seg i utforkjøringer eller hvis det blir kaldt.

Hjelm: Hjelm må man ha. Om den er dyr eller billig spiller ingen stor rolle da alle hjelmer som selges her hjemme skal være godkjent. Men sørg for at den sitter godt, juster reimene riktig og ta den på riktig vei. Det som skiller dyre billige hjelmer er ofte vekt, lufting og design.

Sko: Sykkelsko er noe man bør ha, enkelt og greit. Det er bedre å sykle med, man får bedre tråkk og siden sålene er stivere blir man ikke like sliten i foten. Ellers kan det være veldig lurt å ha noen tynne sko trekk ved regn.

Hansker: Stort sett vil korte eller vanlig sommer lange hansker funke som fjell. Men ved regn blir det helt annerledes. Kjøp deg hvis du ikke har noen gode hansker av neopren eller lignende materiale som ikke blir så kaldt ved regn.

Så her er en liten liste hva jeg syntes man bør ha for å være godt rustet:
-God sykkelbukse
-Løse armer, knær og bein.
-Hjelm som sitter godt
-Sykkelbriller med sol glass og blanke.
-Sykkelsko og skotrekk
-Tynn regnjakke
-Kort super trøye og ull trøye.

Og det ”viktigste” for deg som mener noe med syklingen din, BARBERTE bein! ;-) Du kan ha det feteste tøyet som finnes men det blir ikke helt bra før du har barberte bein. Ja, når man sier det til folk at man barberer beina så mener de at man er homo. Ikke at det er noe galt i det! Men hvis man er så på nippen at det å barbere beina gjør at man blir homo, ja da er det på tide å komme ut av skapet uansett. Så prøv og du er hektet!!!

Lykke til ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar