NY HJEMMESIDE!!!!!

BRUK

torsdag 13. august 2009

Ole's ritt tips: Pakke sekk.


I Birken er det som kjent påbudt med sekk. Noe jeg selv ikke er så glad i da jeg prøver å veie minst mulig frem mot rittet, men så må jeg ta på meg 3,5 kg ekstra. Nå er det likt for alle og det kommer nok alltid til å være slik og for de som bruker noen timer over fjellet kan det være riktig så smart.

I eliten trur jeg de fleste nå bruker bly, sand eller tilsvarende for å få en minst mulig sekk som så blir tatt under sykkeltrøya. Vi eliten bruker jo også da godt under 3 timer å trenger vanligvis ikke noe i sekken, men for den vanlige mann/dame i gata bør sekken fylles med omhu. Jeg vil her komme med noen tips hva jeg syntes man bør ha med og hva jeg faktisk fylte den med før. De første årene jeg syklet hadde jeg omtrent med meg en komplett sykkel i sekken for bryte skulle jeg ikke. Bryte Birken er ikke et alternativ…

Jeg vet det er mange som fyller opp med tlf katalog. Greit den veier litt, men selv om gule sider kan hjelpe deg med mye, så hjelper den ikke på fjellet. Her er ting som kan være kjekt:

-Dekk (ta med et ekstra dekk. Hvis dekket ditt ryker kan du sette på nytt)
-Slanger (ta med et par ekstra slanger i sekken)
-Verktøy: Kjedekutter, umbraco, dekkspaker. Man feks multiverktøy hvor man har alt dette i en pakke.
-Pumpe: pumpe og Co2 patroner for de som har dårlig tid. men selv om du har med patron, ta også med pumpe.
-Lås (Lås? Hvorfor det tenker du. Når du kommer til Lillehammer er det skikkelig digg å bare låse sykkelen fast, ta seg en øl og prate med kjente. Da slipper du og stå i sykkeloppbevarings køen med en gang.)
-Kjede: Har du så ta med et kjede og kjedelås. Ryker du da kjedet kan man bare bytte+ at kjede veier en del.
-Klær: Bruk klær for å "stappe" sekken slik at ting ikke rister rundt. Ta med Regnjakke, tørrsuper (når du kommer i mål), + div annet du kan trenge ved dårlig vær.
-Girøre (mulig du ikke vet hva det er, men det er den delen bakgiret sitter på. Den er laget for å brekke ved sammenstøt. Dette er en del man bør ha liggenes uansett. Uten girøre ingen sykling!)
-Mat: Selv har jeg aldri hatt mat i sekken da jeg ikke får tak i det mens jeg sykler. Men man får sekker med netting lommer på utsiden hvor man kan få tak i maten.
-Penger: Alltid kjekt når man står å venter på de som skal hente deg på lillehammer. Da står du der tørst og sliten da er det digg å ha litt cash.

Nå er det sikkert noen av dere som tenker: jeg kan ikke skru, kan ikke skifte dekk osv osv. Men det er det fine med Birken man får alltid hjelp av noen. Så har du med tingene så får du alltid noen til å fikse det for deg.

Så Dagens tips altså: Fyll opp sekken med ting du kan trenge!!!

Hopla!

1 kommentar:

  1. Bra liste dette Ole! :)
    I tillegg kan jeg nevne at noen strips kan være kjekt. Evt. også litt gaffateip. Er det noe som ryker/løsner på sykkelen, er det stor sjangs for at det kan repareres midlertidig med en av disse! :)

    SvarSlett